【中希双语】Jieyang Huilai: Την άνοιξη, η θάλασσα είναι απασχολημένη με την ανατροφή του abalone 揭阳惠来:春天海上忙养殖鲍鱼


Jieyang Huilai: Την άνοιξη, η θάλασσα είναι απασχολημένη με την ανατροφή του abalone (αυτί της θάλασσας)

Πριν από λίγες ημέρες, είδαμε στη βάση υδατοκαλλιέργειας Huashen στην κομητεία Huilai ότι υπήρχαν μαύρες πλάκες αναπαραγωγής τακτοποιημένες στη λίμνη αναπαραγωγής και το θαλασσινό νερό που εισήχθη από τη θάλασσα έρεε στη λίμνη συνεχώς και τα αυτιά της θάλασσας που δεν τους αρέσει το φως άρχισαν να εμφανίζονται αργά στριφογυρίζοντας κάτω από τις πλάκες αναπαραγωγής.

Σηκώνοντας το σανίδι αναπαραγωγής, μπορεί να φανεί ότι τα abalone έχουν αυξηθεί σε 2-3 cm. Τα τελευταία χρόνια, μέσω της συνεχούς βελτίωσης της τεχνολογίας, η βάση έχει αναπτύξει την πιο πρόσφατη ποικιλία golden αbalone, γνωστή και ως “green abalone” στο Guangzhou, Shenzhen και άλλα μέρη.


Η εκτροφή abalone στην κομητεία Huilai έχει ιστορία περισσότερα από 30 χρόνια. Υπάρχουν περισσότερες από 170 φάρμες κολυμπήθρων στην κομητεία, με υδάτινο σώμα αναπαραγωγής 1,28 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, ετήσια παραγωγή άνω των 2.000 τόνων, περισσότεροι από 4 δισεκατομμύρια abalone και αξία παραγωγής περίπου 1,5 δισεκατομμύρια yuan. Η μεγαλύτερη παραγωγική βάση στην επαρχία Guangdong, η παραγωγή abalone αντιπροσωπεύει το 90% της επαρχίας και είναι μια σημαντική βάση παραγωγής abalone στην Κίνα.

春回大地,万物复苏,希望的种子撒遍田间地头。日前,我们在惠来县华深水产养殖基地见到,养殖池内整齐分布着黑色养殖板,从海上引入的海水源源不断地流入池中,不喜光线的鲍鱼种苗正在养殖板下缓慢蠕动。

拿起养殖板,可见翠绿色的鲍鱼种苗已长到2-3厘米。近年来,该基地通过不断改良技术,研发出最新的黄金鲍品种,又称“绿盘鲍”,相比传统的皱纹盘鲍,这种品种具有成活率高、产量高、品质好等优势,成品鲍鱼将销往广州、深圳等地。

惠来县鲍鱼养殖已有30多年历史,全县现有鲍鱼养殖场170多家,养殖水体128万立方米,年产成品鲍鱼2000多吨,鲍苗40多亿粒,产值约15亿元,是广东省最大的生产基地,鲍苗产量占全省90%,是国内重要的鲍苗生产基地。