【中希双语】Η φλούδα μανταρινιού Xinhui, στην πραγματικότητα, η αξία παραγωγής πέρυσι ήταν 19 δισεκατομμύρια yuan 《狂飙》中出圈的新会陈皮,现实中去年产值190亿元


“Η αποξηραμένη φλούδα μανταρινιού είναι καλή και η φλούδα μανταρινιού είναι καλή για τη φωνή.” Αυτές οι φράσεις στην ταινία “Hurricane” έκαναν πρόσφατα τις πωλήσεις της φλούδας μανταρινιού στο Xinhui να αυξηθούν σημαντικά και για άλλη μια φορά έκανε μια επιστημονική εκλαΐκευση της αξίας της φλούδας μανταρινιού στο κοινό σε όλη τη χώρα.
Το Jiangmen Xinhui βασίζεται στον πόρο του “Xinhui Citrus and Xinhui Chenpi”, τα οποία είναι προστατευόμενα προϊόντα εθνικών γεωγραφικών ενδείξεων.

Με το Xinhui Chenpi ως κορυφαία βιομηχανία και την κατασκευή ενός σύγχρονου γεωργικού βιομηχανικού πάρκου ως βάση, το Xinhui καλύπτει 11 πόλεις σε ολόκληρη την περιοχή, και βασίζεται στο Huizhou. Οι τρεις πόλεις Chengcheng, Shuangshui και Sanjiang είναι οι κύριες πόλεις και θα ιδρυθεί το Εθνικό Σύγχρονο Αγροτικό Βιομηχανικό Πάρκο Jiangmen Xinhui Chenpi.

Επί του παρόντος, η συνολική έκταση του βιομηχανικού πάρκου είναι 430 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η περιοχή φύτευσης των εσπεριδοειδών Xinhui φτάνει τα 80.000 στρέμματα με προοπτική να φτάσουν τα 139.000 στρέμματα . Υπάρχουν περισσοτεροι απο 7000 καλλιεργητές εσπεριδοειδών Xinhui στο πάρκο και πάνω από 1.000 έμποροι φλούδας μανταρινιού Xinhui. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 2022, η αξία παραγωγής ολόκληρης της βιομηχανικής αλυσίδας φλούδας μανταρινιού Xinhui θα φτάσει τα 19 δισεκατομμύρια yuan.


“陈皮不错,老陈皮对嗓子好。”《狂飙》中这句台词近期让新会陈皮的销量明显攀升,再次将陈皮的价值给全国观众做了一次科普。

江门新会立足拥有国家地理标志保护产品“新会柑、新会陈皮”的资源禀赋,以新会陈皮为主导产业,以现代农业产业园建设为抓手,囊括全区11个镇街,并以会城、双水、三江3个镇(街)为主创建江门市新会陈皮国家现代农业产业园。

目前,产业园区总面积430平方公里,新会柑种植面积达8万亩,带动全区种植面积达13.9万亩,园区内现有新会柑种植户7000多户,新会陈皮商事主体超1000家。据统计,2022年新会陈皮全产业链产值达190亿元。