【中希双语】Ξεκίνησε η δραστηριότητα προώθησης επενδύσεων “Έτος Επένδυσης στην Κίνα”. Γιατί επιλέξατε το Guangdong; “投资中国年”招商引资活动启动,为何选在广东?


Στις 28 Μαρτίου, η τελετή έναρξης της δραστηριότητας προώθησης επενδύσεων “Έτος Επένδυσης στην Κίνα” πραγματοποιήθηκε στο Guangzhou, στο Guangdong, γνωστό ως “Νότια Πύλη” της Κίνας, πίσω από την οποία βρίσκεται η έμφαση της κεντρικής κυβέρνησης στο Guangdong, τη μεγαλύτερη επαρχία ξένων επενδύσεων.

Το 2021, το Guangdong έγινε η πρώτη επαρχία της Κίνας με ΑΕΠ που ξεπερνά τα 12 τρισεκατομμύρια γιουάν. Διαθέτει τέσσερις πόλεις με οικονομικό άθροισμα πάνω από ένα τρισεκατομμύριο γιουάν σε Guangzhou, Shenzhen, Foshan και Dongguan. Μεταξύ αυτών, οι εισαγωγές και εξαγωγές εξωτερικού εμπορίου ξεπέρασαν τα 8 τρισεκατομμύρια γιουάν για πρώτη φορά και η κλίμακα εισαγωγών και εξαγωγών κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των επαρχιών και πόλεων της Κίνας για 36 συναπτά έτη και η πραγματική χρήση ξένου κεφαλαίου ξεπέρασε τα 180 δισεκατομμύρια γιουάν.

Αυτό το επενδυτικό hotspot είναι γεμάτο από άπειρα όνειρα και ευκαιρίες. Η επιχειρηματική κουλτούρα της έμφασης, υπέρ των επιχειρήσεων και ασφαλών επιχειρήσεων κάνει την πόρτα του Guangdong να ανοίγει όλο και ευρύτερα.


3月28日,“投资中国年”招商引资活动启动仪式在被誉为中国“南大门”的广东广州举行,背后是中央对外资第一大省广东的重视。2021年,广东成为中国首个GDP超12万亿元的省份,拥有广州、深圳、佛山、东莞四座经济总量过万亿元城市。其中,外贸进出口首破8万亿元,连续36年进出口规模居中国各省市第一,实际利用外资超过1800亿元。这片投资热土上,充满着无限的梦想和机遇,重商、亲商、安商的商贸文化,让广东开放之门越开越大。