【中希双语】Τρύγος την άνοιξη! 30 στρέμματα γκουάβας στο χωριό Luxi, στο Dongguan μπαίνουν στην ωρίμανση 在春天里丰收!东莞卢溪村30亩番石榴进入成熟期


Η σπορά την άνοιξη και η συγκομιδή το φθινόπωρο είναι ένα παραδοσιακό μοντέλο γεωργικής παραγωγής, αλλά στο Gaobu του Dongguan, όπου το κλίμα είναι μοναδικό, η καλλιέργεια και η συγκομιδή γίνονται ταυτόχρονα την άνοιξη. Στα μέσα της άνοιξης, τα 30 στρέμματα μαργαριταρένιας γκουάβας στο χωριό Luxi, στην πόλη Gaobu, μπήκαν στην ωρίμανση και στο χωράφι είναι έτοιμη η σοδειά.

Περπατώντας στη φυτεία γκουάβας στο χωριό Luxi, τα φρούτα είναι μυρωδάτα, και τα παχουλά γκουάβα λυγίζουν τα κλαδιά και οι εργάτες στον κήπο είναι απασχολημένοι με τη συλλογή φρέσκων φρούτων προς πώληση. “Το κλίμα στο Guangdong είναι ζεστό και υγρό. Υπάρχουν δύο εποχές συγκομιδής γκουάβας το χρόνο.

Η πρώτη σεζόν είναι από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου και η δεύτερη σεζόν είναι από τα μέσα Ιουλίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.” Η θεία Mei, η υπεύθυνη της φυτείας, μας είπε κατά τη συλλογή φρούτων. “Στην περίοδο αιχμής της συγκομιδής, ο κήπος μπορεί να δώσει περισσότερα από 500 κιλά φρούτων κάθε μέρα και η παραγωγή της τρέχουσας περιόδου μπορεί να φτάσει τα 15.000 κιλά.”


春种秋收,是传统的农业生产模式,但在气候条件得天独厚的东莞高埗,耕耘与收获在春天同时上演。仲春时节,高埗镇卢溪村的30亩珍珠番石榴进入成熟期,田间一派千果万果压枝低的丰收景象。

走进卢溪村番石榴种植园,果香扑鼻,一颗颗饱满的番石榴压弯枝头,园内工人正忙碌地采摘鲜果供应销售。“广东气候温润,番石榴一年丰收季有两季。第一季就是3月中旬到5月初,第二季就是7月中旬到9月初。”种植园负责人媚姨一边摘果,一边介绍,“在丰收旺季,园里每天可收果1000多斤,当前这一季产量可达3万斤。”