【中希双语】Η παρέλαση των γενεθλίων του ιδρυτή της καντονέζικης όπερας Hua Guang πραγματοποιήθηκε ξανά 粤剧祖师华光诞巡游再现,武艺戏韵流存荔枝湾


Οι πολεμιστές του Δράκου και της Τίγρης είναι πολύ ικανοί και η γοητεία της καντονέζικης όπερας θα διαρκέσει για πάντα. Ο Δάσκαλος Huaguang, ο ιδρυτής της καντονέζικης όπερας στο Guangdong, γεννιέται την 28η ημέρα του ένατου σεληνιακού μήνα. Σύμφωνα με τα παραδοσιακά έθιμα, η καντονέζικη συντεχνία όπερας θα μεταφέρει ένα άγαλμα του δασκάλου Huaguang σε μια παρέλαση.

Έχει ιστορία 300 ετών. Κάθε χρόνο τον Νοέμβριο του Γρηγοριανού ημερολογίου, τα παιδιά του σχολείου Luanyutang πραγματοποιούν την παρέλαση Huaguang, αλλά δεν έγινε το 2022 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η παρέλαση ξαναέγινε στις 20 Μαρτίου 2023.


Εκείνη την ημέρα, η ζωντανή ατμόσφαιρα της αίθουσας του Luanyutang επέστρεψε ξανά. Δάσκαλοι και παλιοί δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν μαζί, οι μαθητές αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον και το άγαλμα του Δάσκαλου Huaguang μεταφέρθηκε σε μια παρέλαση.

龙虎武师技艺强,粤剧艺韵永流传。广东粤剧祖师华光师傅诞辰为农历九月廿八,按照传统习俗,粤剧戏行会抬着华光师傅像巡游,至今已有三百年历史。而每年阳历11月,銮舆堂的子弟都会举办华光诞巡游,但2022年因新冠疫情停办,巡游活动于2023年3月20日复办。当日,銮舆堂的热闹气氛再次回归,师叔相聚,弟子相拥,风风光光抬着华光师傅像巡游,粤剧龙虎武打行当技艺在永庆坊永续流传。