【中希双语】Έρχεται η 42η «Εβδομάδα Αγάπης Πτηνών»! 第42届“爱鸟周”来啦!广东现记录野生鸟类584种


Στις 19 Μαρτίου, ξεκίνησε το 42ο «Φεστιβάλ Πτηνών» και «Εβδομάδα Αγάπης Πτηνών» της επαρχίας Guangdong και της πόλης Guangzhou, με θέμα «Προστασία των άγριων πτηνών και χτίζοντας ένα πράσινο και όμορφο Guangdong».

Ο δημοσιογράφος έμαθε ότι η εκδήλωση θα διαρκέσει μια εβδομάδα και οι διοργανωτές θα παρέχουν σε τουρίστες και πολίτες ποικίλες, πλούσιες σε περιεχόμενο και έντονη αίσθηση κέρδους δραστηριότητες εκλαΐκευσης της επιστήμης στον ζωολογικό κήπο Guangzhou, το Παιδικό πάρκο, το πάρκο Yuexiu, το Guangzhou Changlong και άλλα μέρη σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες. Παρατηρήστε μικρές τάξεις, κουκλοθέατρο προστασίας ζώων, αφήγηση ζώων κ.λπ.


Αναφέρεται ότι ως ένα από τα σημαντικά μεταναστευτικά πτηνά στον κόσμο και τόπους ανάπαυσης που διαχειμάζουν, το Guangdong έχει καταγράψει 584 είδη άγριων πτηνών, συμπεριλαμβανομένων 136 ειδών εθνικών βασικών προστατευόμενων πτηνών και 107 επαρχιακών βασικών προστατευόμενων πτηνών.

3月19日,广东省暨广州市第四十二届“鸟节”“爱鸟周”宣传活动启动,主题为“保护野生鸟类,共建绿美广东”。记者了解到,活动将持续一周时间,主办方将在广州动物园、儿童公园、越秀公园、广州长隆等场所因地制宜为广大游客、市民提供形式多元、内容丰富、获得感强的科普活动,如自然观察小课堂、动物保护手偶剧场、动物故事会等。据悉,作为全球重要的候鸟迁徙和越冬歇息地之一,广东现记录野生鸟类584种,其中国家重点保护鸟类136种、省重点保护鸟类107种。