【中希双语】Η Ανοιξιάτικη θερμοκρασία ανεβαίνει! Βγείτε έξω να ταξιδέψετε! 春游“升温”,外出踏青!小学生:激动得彻夜未眠


Καθώς ο καιρός σταδιακά ζεσταίνεται, οι ανοιξιάτικες εξορμήσεις και οι εκπαιδευτικές εκδρομές για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Guangzhou έχουν εισέλθει σε περίοδο αιχμής. Στις 17 Μαρτίου, το Δημοτικό Σχολείο Yongyao North στην περιοχή Yuexiu στο Guangzhou οργάνωσε όλους τους μαθητές να πάνε στον κήπο Baomo στην περιοχή Panyu για να δουν την ομορφιά του πολιτισμού Lingnan.

Οι μαθητές ανυπομονούσαν εδώ και καιρό να ταξιδέψουν. Μόλις βγήκε η είδηση της ανοιξιάτικης εξόρμησης κινητοποιήθηκε σχεδόν όλο το προσωπικό του σχολείου και ελάχιστοι ζητούσαν άδεια. Γονείς και μαθητές δεν μπορούσαν να κρύψουν τις προσδοκίες τους. Σύμφωνα με το σχολείο, ορισμένοι γονείς έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο μετά τις 6 το πρωί.

“Έμαθα τα νέα για τη σημερινή ανοιξιάτικη έξοδο χθες και ενθουσιάστηκα. Δεν με πήρε ο ύπνος χθες το βράδυ.” Καθισμένος στο λεωφορείο της ανοιξιάτικης εκδρομής, ένα αγόρι της πέμπτης τάξης έδειξε τη σχολική του τσάντα και είπε, “Σηκώθηκα στις 6:30 σήμερα το πρωί. Ναι. Ήδη πριν από μια εβδομάδα είχα προαισθανθεί ότι το σχολείο θα κανονίσει μια ανοιξιάτικη εκδρομή, βλέπεις ετοίμασα τόσα νόστιμα φαγητά από πριν».


随着天气逐渐回暖,广州中小学春游、研学活动进入高峰期。3月17日,广州市越秀区永曜北小学组织全校学生前往番禺区宝墨园,一睹岭南文化之美。

学生们渴盼外出踏青已久,此次春游消息一出,全校近乎全员出动,请假者寥寥。家长和学生都难掩期盼,校方称,甚至有家长清晨6点多就把孩子送到了学校。

“昨天听说了今天春游的消息,我就一直激动,昨天一晚上没睡着。”坐在春游大巴上,五年级一名男生指着自己的书包说,“我今天早晨6点半就起床了。早在一个星期前我就预感到学校会安排春游,你看我提前准备了这么多好吃的。”