【中希双语】 Το Φεστιβάλ Φαναριών της Έκθεσης Ναών του Guangdong ανοίγει και η παρέλαση λαϊκής κουλτούρας επιστρέφει 广府庙会元宵开锣,民俗文化巡游重磅回归


Στις 5 Φεβρουαρίου, η έκθεση ναών, μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στο Guangdong, επέστρεψε επίσημα. Η πολυαναμενόμενη παρέλαση λαϊκής κουλτούρας επέστρεψε στους δρόμους της πολυσύχναστης πόλης και ομάδες όπως οι Ήρωες του Νότιου Βιετνάμ, ο Δράκος και το Λιοντάρι φέρνουν την Άνοιξη και οι Πέντε Αθάνατοι που στέλνουν ευλογίες έστειλαν ευχές για το νέο έτος στους πολίτες.

Η πλατεία Zhongyou του ναού Chenghuang εξακολουθεί να είναι ο κύριος χώρος για την Έκθεση Ναών του Guangdong. Για επτά συνεχόμενες ημέρες ξεκινώντας από το Φεστιβάλ Φαναριών, η Πλατεία Zhongyou, το Μπλοκ Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της οδού Zhongshan και ο πεζόδρομος Beijing θα αντηχούν το ένα το άλλο και θα διοργανώσουν μια σειρά από υψηλής ποιότητας πολιτιστικές παραστάσεις και δραστηριότητες.


Η έκθεση ναών του Guangdong θα ανοίξει επίσης μια νυχτερινή αγορά άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, με διάφορες διασκεδαστικές εμπειρίες παιχνιδιών, όπως θεματικά αινίγματα με φανάρια, ομαδικές φωτογραφίες σκηνών κ.λπ., επιτρέποντας στους επισκέπτες να ζήσουν το ονειρικό και μοναδικό Φεστιβάλ Φαναριών.

2月5日,广府文化盛事-广府庙会正式回归。备受瞩目的民俗文化巡游重回闹市街头,南越雄风、龙狮闹春、五仙送福等队伍为市民送上新春祝福。

城隍庙忠佑广场依然是本次广府庙会展演主会场。从元宵节起连续七天,忠佑广场与中山路非遗街区、北京路步行街将互相呼应,举办多场精品文艺演出与快闪活动。

广府庙会还将开设非遗夜市,现场设有各式趣味游戏体验,包括主题灯谜、场景打卡合影等,让游客感受如梦如幻、与众不同的元宵佳节。