【中希双语】Ανάμεσα στον ήχο από πυροτεχνήματα και κροτίδες, ο «Φλεγόμενος Δράκος» γιορτάζει την εορταστική περίοδο 烟花爆竹声中,“营火龙”喜庆佳节


Το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, το εθνικό έργο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς Jieyang Qiaolin Fireworks and Fire Dragon Show διοργανώθηκε σε πολλά χωριά του Jieyang. Τρεις ευοίωνοι δράκοι, τρεις πολύχρωμοι φοίνικες, 24 κυπρίνοι και μια δέσμη πολύχρωμων σημαιών εμφανίστηκαν με τη σειρά τους, δείχνοντας το γοητεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, τα λαϊκά έθιμα, δημιουργώντας μια σκηνή πολύ συγκλονιστική.

Η εκδήλωση προσέλκυσε κοινό από όλη τη χώρα και μετά από τέσσερα χρόνια, οι λάτρεις της φωτογραφίας εξέφρασαν τις πολυαναμενόμενες προσδοκίες τους για αυτήν την εκδήλωση.


Τα πυροτεχνήματα Qiaolin και οι δράκοι της φωτιάς έχουν ιστορία πάνω από 600 χρόνια. Το 2008, ο χορός των δράκων (πυροτεχνήματα Qiaolin και δράκοι της φωτιάς) επιλέχθηκε στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα φετινά πυροτεχνήματα Qiaolin και οι δράκοι της φωτιάς είναι εντυπωσιακά. Ο ουρανός γεμάτος πυροτεχνήματα, οι δράκοι και οι φοίνικες συμβολίζουν τη λατρεία της γενναιότητας και της επιμονής του Jieyang, καθώς και τις καλύτερες ευχές για την ευημερία της χώρας και την ειρήνη των ανθρώπων και τον καλό καιρό.

1月31日晚(农历正月初十)国家级非遗项目揭阳乔林烟花火龙表演在揭阳多条村庄震撼登场,3条祥龙、3条彩凤、24条鲤鱼与一批彩旗轮番登场,展现非遗民俗魅力,场面十分震撼。

活动吸引了来自全国各地的观众,此次活动时隔四年之久,摄影爱好者纷纷表示期待已久。

乔林烟花火龙传承至今已有600多年历史,2008年,龙舞(乔林烟花火龙)入选国家级非物质文化遗产名录。今年的乔林烟花火龙蔚为壮观,漫天的焰火和火龙火凤,寄托着揭阳人民崇拜勇敢、百折不挠的精神,以及祈求国泰民安、风调雨顺的美好祝愿。