【中希双语】Ανεβείτε στα ύψη και θαυμάστε τα λουλούδια! Οι τουρίστες συρρέουν στο βουνό Baiyun στο Guangzhou 登高赏花望远!广州白云山连日来游客云集


Πρόσφατα, οι πολίτες του Guangzhou εκμεταλλεύτηκαν τις διακοπές της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς για να σκαρφαλώσουν ψηλά και να κοιτάξουν μακριά. Ο δημοσιογράφος είδε στο τελεφερίκ Baiyun στον κήπο Yuntai του όρους Baiyun ότι ένας μεγάλος αριθμός τουριστών συγκεντρώθηκε εδώ νωρίς το πρωί για να απολαύσουν τα λουλούδια και να ανέβουν στο βουνό, ενώ υπήρχαν μεγάλες ουρές στο εκδοτήριο εισιτηρίων και στην είσοδο του τελεφερίκ.

Ο κ. Huang από το Jiangmen, οδήγησε από την πόλη του για να επισκεφθεί το Guangzhou. Μια εξαμελής οικογένεια ήρθε νωρίς στον κήπο Yuntai του βουνού Baiyun και περίμενε στην ουρά για να πάρει το τελεφερίκ για να ανέβει στο βουνό.


Ο κ. Huang είπε ότι η τελευταία φορά που ήρθε στο Guangzhou ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι πριν από δύο χρόνια και δεν πέρασε καλά. Αυτή τη φορά έκανα ένα ιδιαίτερο ταξίδι για να έρθω με την οικογένειά μου εδώ, και ήταν επίσης η πρώτη φορά που έφερα τα παιδιά μου στο Guangzhou για να παίξουν. Εκτός από την αναρρίχηση στο βουνό Baiyun, επισκέφτηκα επίσης την οδό Beijing , τον πεζόδρομο Shangxiajiu, έκανα μια κρουαζιέρα στο Pearl River και ανέβηκα στον Πύργο Guangzhou. “Το Guangzhou είναι πολύ ανθρώπινη πόλη που έχει τα πάντα και το περιβάλλον γίνεται όλο και καλύτερο εδώ . Ελπίζω ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί καλύτερα το 2023”, είπε ο κ. Huang.

近日,广州市民趁着新春假期登高望远。记者在白云山云台花园白云索道看到,这里一大早就聚集了大量来赏花登高的游客,售票处和索道入口都纷纷排起了长龙。

来自江门的黄先生,从江门驱车来广州“闲逛”。一家六口早早就来到了白云山云台花园排队乘索道登山。

黄先生说,上次来广州还是两年前出差,没能好好在广州游玩。这次专程开车带家人来,也是第一次带孩子来广州玩。除了登白云山,还逛了北京路、上下九步行街,坐了珠江游船,登广州塔。“广州很包容,很有人情味,环境也越来越好了。希望2023年经济能有更好的发展。”黄先生说道。