【中希双语】Καλώς ήρθατε πίσω! Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας που επιστρέφει στην πόλη φτάνει στο Guangzhou 欢迎回来!首趟务工返岗高铁专列抵达广州


Στις 16:02 της 29ης Ιανουαρίου, το τρένο D2991, πλήρως φορτωμένο με 618 εργάτες από το Guangxi, μπήκε αργά στον νότιο σιδηροδρομικό σταθμό Guangzhou. Αυτό είναι το πρώτο σιδηροδρομικό τρένο υψηλής ταχύτητας για εργαζόμενους που επιστρέφουν φέτος στο Guangzhou.

“Είναι η δεύτερη χρονιά που έρχομαι στο Guangzhou με τρένο για εργάτες. Κάποτε ήταν δύσκολο να αγοράσω εισιτήρια. Τώρα, αν εγγραφείτε στο χωριό, μπορείτε να πάρετε το τρένο υψηλής ταχύτητας δωρεάν για να δουλέψετε στο Guangzhou. Η πολιτική είναι εξαιρετική.” Ο κ. Zhou από την κομητεία Yaozu, Gongcheng, Guilin City, Guangxi είναι ενθουσιασμένος. Είπε ότι εργάζεται σε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στην περιοχή Haizhu και το εργοστάσιο ξεκίνησε νωρίς φέτος, οπότε έσπευσε να επιστρέψει για να συνεχίσει να εργάζεται.


Σε αυτόν τον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας, υπάρχουν πολλοί μετανάστες εργάτες από το Guilin, όπως ο κύριος Zhou. Θα πάνε στο Guangzhou, το Dongguan, το Zhuhai και άλλες περιοχές για να εργαστούν και να ζήσουν, για να συμπληρώσουν τους εργάτες για τη μεταποιητική και κατασκευαστική βιομηχανία στη δημιουργική ζώνη Guangdong-Hong Kong-Makao, και να βοηθήσει την αστική οικονομία να επιτύχει ανάπτυξη υψηλής ποιότητας.

1月29日16时2分,满载618名广西籍务工人员的D2991次列车,缓缓驶进广州南站。这是今年首趟抵达广州的务工返岗高铁专列。

“这是我第二年坐务工专列来广州了,以前车票难买,现在村里报名就能免费坐高铁来广州打工,政策太好了。”来自广西桂林市恭城瑶族自治县的周师傅兴奋地说道,他在海珠区的一家纺织厂工作,今年厂里开工早,他赶紧回来复工。

在这趟高铁上,像周师傅一样来自桂林的外出务工人员还有许多,他们将前往广州、东莞、珠海等地区工作和生活,为粤港澳大湾区制造、建筑行业补充力量,助力城市经济实现高质量发展。