【中希双语】Το “Καντονέζικο αρκουδάκι” σημείωσε νέο ρεκόρ για το υψηλότερο box office ταινίας κινουμένων σχεδίων κατά τη διάρκεια του Εαρινού Φεστιβάλ στην κινεζική ιστορία του κινηματογράφου! ​“广东熊”创纪录,刷新中国影史春节档动画片最高票房!


Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 22:11 της 27ης Ιανουαρίου, τα συνολικά εισιτήρια του Εαρινού Φεστιβάλ το 2023 ήταν 6,744 εκατομμύρια, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο box office του Φεστιβάλ Άνοιξης στην κινέζικη ιστορία του κινηματογράφου. Οι τρεις πρώτες ταινίες στο box office κατά την περίοδο του Εαρινού Φεστιβάλ είναι: πρωταθλητής η ταινία “Man Jiang Hong”, στην δεύτερη θεση η ταινία “The Wandering Earth Ⅱ” και δεύτερη επιλαχούσα η ταινία “Boonie Bears: Guardian Code”.

Ανάμεσά τους, το καρτούν “Boonie Bears: Guardian Code” που η παραγωγή της έγινε στο Guangdong έγινε ο πρωταθλητής πρώτης ημέρας εισιτηρίων των κινουμένων σχεδίων της ιστορίας του κινέζικου κινηματογράφου κατά το Εαρινό Φεστιβάλ και ο πρωταθλητής κινουμένων σχεδίων, με συνολικά έσοδα 746 εκατομμύρια γιουάν κατά τη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ.

Επιπλέον, από τις 18:50 της 27ης Ιανουαρίου, τα έσοδα των κινηματογράφων του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ στην επαρχία Guangdong ήταν 555 εκατομμύρια γιουάν και συνολικά 10,81 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν στις αίθουσες κατά τη διάρκεια του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των πέντε κορυφαίων επαρχιών στο box office, η Guangdong έχει τη χαμηλότερη μέση τιμή εισιτηρίου στα 51,3 γιουάν, η οποία είναι χαμηλότερη από την εθνική μέση τιμή.


根据数据显示,截至1月27日22:11时,2023年春节档期总票房67.44亿,位列中国影史春节档票房榜第二位。春节档期票房前三名分别是:冠军《满江红》,亚军《流浪地球2》,季军《熊出没·伴我“熊芯”》。

其中,广东出品动画片《熊出没·伴我“熊芯”》成为中国影史春节档动画片首日票房冠军、中国影史春节档动画片票房冠军,春节档期票房共7.46亿元。

此外,截至1月27日18:50,春节档票房中广东省票房5.55亿元,共有1081万人在春节档走进影院。值得一提的是,在票房前五名省份中,广东的平均票价最低,为51.3元,低于全国平均票价。